Weekenden: Regn, sne, sol og blæst

Fredag bliver blæsende, især i Nord- og Vestjylland, men i weekenden lægger vinden sig. Til gengæld tager temperaturen et dyk, og vi kommer muligvis til at se hvidt nedbør fra oven.

Foto: Bax Lindhardt. Vejret kan det hele i weekenden.
Læs mere
Fold sammen

Det har været nogle blæsende døgn, men der er roligere vejr forude, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

Til gengæld bliver det også køligere, og der bliver mulighed for hvidt nedbør fra oven.

Men først skal et nyt blæsevejr fredag passere landet. Særligt vest- og nordjyderne skal indstille sig på en blæsende fredag med kuling og vindstød af stormstyrke fredag morgen og formiddag.

Mens Nord- og Vestjylland har udsigt til blæst og regn, kan beboerne i den sydlige del af Jylland og på øerne glæde sig over, at de får lidt mindre vind og mulighed for at se solen.

Lørdag slipper blæsten sit tag i landet, og dagen kan begynde med lidt sol, men også nogle byger. Men om eftermiddagen kommer der slud, måske sne, op over landet fra sydvest.

»Temperaturen kommer til at ligge omkring frysepunktet, så det kan være svært at sige, om det er regn, slud, eller sne, der falder. Men det markerer overgangen til lidt koldere vejr,« siger meteorolog Frank Nielsen, DMI.

Regn eller slud rammer sønderjyderne lørdag eftermiddag, og det breder sig stille og roligt til Østjylland, Fyn og øerne i løbet af eftermiddagen og aftenen.

Søndag byder på lidt af samme skuffe: Lidt sol, men også nogle byger med slud eller sne.

Og det køligere vejr er ifølge DMIs prognose for den kommende uge kommet for at blive.