Weekenden byder på et markant vejrskifte

Efter en tid med iskolde vinde og nattefrost slår vejret om til weekenden, hvor solen vil titte frem og temperaturerne vil blive mindre handske- og hue-krævende.

Foto: Johan Gadegaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

2. søndag i advent klæder sig bedst i sne og kulde, men weekenden kommer ikke til at byde på nogen af delene. I stedet vil temperaturerne blive mildere og solen vil komme på et sjældent visit i de få timer, den er oppe.

»Det bliver mere efterårsvejr end julevejr, for der er bestemt ikke udsigt til sne lige foreløbig,« siger vagtchef ved Danmarks Meteorologiske Institut, Jørn Thomsen, der uddyber:

»Vejret skifter helt over. Vi har haft en kold sydøstenvind i noget tid nu, men fredag skifter vindretningen til vestenvind. Det giver lunere temperaturer og både sol og regn.«

Mens fredagen vil byde på gråvejr og regn, vil en front passere natten til lørdag og med den forsvinder nedbøren og den triste grå himmel.

»Det vil sige, at lørdag morgen er det klaret op i Nord- og Vestjylland. Opklaringen breder sig mod sydøst i løbet af dagen, så Københavnsområdet får først opklaringen hen over middag. Så alle vil få en chance for at se solen,« siger Jørn Thomsen.

Mens temperaturen generelt vil ligge på omkring fem grader i dagstimerne i weekenden, er der mulighed for nattefrost natten til søndag - men kun lokalt, understreger vagtchefen.

»Temperaturen kan godt falde til under frysepunktet lørdag aften og nat, hvor det klarer op. Natten til søndag frisker vinden igen op fra sydvest, og det giver regn vestfra søndag,« siger Jørn Thomsen.

Dermed bliver det på weekendens sidste dag - som samtidig er 2. søndag i advent - både gråt og vådt, hvis man vover sig udendørs, advarer Jørn Thomsen:

»Det giver regn og rusk i landet hele dagen. En rigtig efterårsdag.«