Wammen: Fornuftig beslutning

Forsvarsministeren vil afvente Hjemmeværnets forslag til bedre sikkerhed, inden han vil svare på, om de frivillige medlemmer af Hjemmeværnet igen får våben, der kan skyde.

Forsvarsminister Nicolai Wammen. Arkivfoto: Thomas Lekfeldt Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

»En fornuftig beslutning«

Sådan lyder forsvarsminister Nicolai Wammens vurdering af Hjemmeværnets beslutning om midlertidigt at indsamle de bundstykker, som er afgørende for at Hjemmeværnets automatrifler kan skyde. Bundstykkerne, også kaldet våbenlåse, bliver i disse dage indsamlet fra de 4.328 hjemmeværnsfolk, der opbevarer de udleverede M95 rifler i hjemmet. Årsagen er terrorangrebet i København i februar, hvor et stjålet M95 blev brugt til angrebet på Krudttønden i København.

Bundstykkerne vil være inddraget, mens Hjemmeværnet overvejer og derpå gennemfører nye

»Det er et skridt, Hjemmeværnet har taget, mens man finder en permanent løsning. Jeg har fuld tillid til, at Hjemmeværnet gør det nødvendige,« siger Nicolai Wammen.

Flere borgerlige forsvarsordførere kritiserer overfor Berlingske ministeren, fordi han ikke har orienteret partierne bag forsvarsforliget inden beslutningen om at gøre Hjemmeværnets rifler ubrugelige.

»Men når vi har Hjemmeværnets redegørelse, skal vi naturligvis drøfte den politisk,« siger ministeren.

Vil Hjemmeværnets medlemmer nogensinde få bundstykkerne udleveret igen?
»Jeg afventer indstillingen fra Hjemmeværnet, og før jeg har fået den, vil jeg ikke tage stilling til det spørgsmål,« lyder det fra ministeren.