Vulkanasken skaber lange køer hos DSB

DSB har ekstra travlt på grund askeskyen over Danmark og melder om stigende køer foran billetlugerne og ekstra togvogne både til udlandet og på intercitytog.

Vulkanasken fra Island og de massive flyaflysninger over alt i Europa skaber store foran DSB's billetluger. DSB har sat alle ledige tog ind.

Kommunikationsmedarbejder Martin Larsen fortæller, at askeskyen, der har lammet flytrafikken, "får det til at minde om juletravlhed bare værre."

Det er specielt de udenlandske kunder, der skaber travlhed i billetsalget:

- Vi sælger mange flere billetter end normalt, og i vores rejsecenter og billetsalg er alle luger åbne. Det er typisk kunder med udenlandsk klingende navne og bagagemærker på taskerne, der står i kø.

Martin Larsen fortæller, at udenlandske rejser typisk er med to eller tre skift og han har eksempler på kunder, der tager toget helt til Barcelona.

- Det er lidt mere komplicerede rejser end normalt, og derfor tager det lidt længere tid at bestille en rejse, men vi har indkaldt eksperter fra vores rejsebureau og holder alle luger åbne, siger Martin Larsen.

Han oplyser, at DSB på deres tog fra København og Århus mod Tyskland har suspenderet kravet om pladsbillet og tillader stående passagerer.

Indenlands på de såkaldte Intercitytog, der kører mellem Jylland og Sjælland er der også ekstra pres på.

Kunder opfordres på grund af køerne i billetsalget til selv at købe billetter via internettet og sørge for at bestille pladsbillet. Her er der dog også ekstra lange svartider, på grund af presset, oplyser DSB.

Ud på eftermiddagen sættes alt disponibelt materiel og mandskab ind for at transportere danskerne på weekend.

Travlheden vil dog ikke gå ud over afgangstiderne oplyses det. Således havde 95 procent af fredagens tog kørt til tiden fredag kl. 12.

/ritzau/