VU-formand har taget stoffer

VU-formand Thomas Banke har taget stoffer, da han var yngre. Ungdomspolitikeren går ind for, at folk over 18 skal kunne købe hash på kaffebarer som i Holland.

Kokain, joints og amfetamin. VU's nye formand, 25-årige Thomas Banke, har prøvet det hele. Det fortæller han til Ekstra Bladet, efter at avisen tidligere har henvendt sig til ham på baggrund af rygter om en voldsdom. Men godt nok har VU-formanden en blakket fortid - men vold - det afviser han pure. Derfor har han ønsket at "stå frem".

- Det har jeg absolut ikke. Men Ekstra Bladets opringning fik mig til at ligge vågen et par nætter, for jeg har en fortid, siger Thomas Banke, der sidder i byrådet i Fredericia.

Han peger på, at han langt fra er ene om at have afprøvet stoffer i sin ungdom. De fleste børnefamilier ville kunne tale med om stoffer i de unge dage, hvis bare de turde, mener han.

Og i erkendelse af det - at stofferne er kommet for at blive, går han ind for en liberalisering af lovgivningen. Han og resten af VU mener, at man ligesom i Holland burde oprette kaffesteder, hvor folk over 18 år kan komme og købe hash.

- Man skal passe på med at gøre stoffer til et tabu. Vi lever ganske vist i en ny, puritansk tid, hvor mange forældre og ældre mennesker har glemt, hvad de selv prøvede, da de var unge. Men det ændrer ikke på, at unge i dag prøver stoffer, som de altid har gjort, siger Thomas Banke.

/ritzau/