Vordingborg ændrer tilsyn af plejefamilier

Vordingborg Kommune erkender, at tilsyn med plejefamilier ikke fungerer godt nok, skønt loven har været fulgt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sagen mod et plejeforældrepar fra Mern på Sydsjælland får nu Vordingborg Kommune til at ændre på procedurerne omkring tilsyn af plejefamilier.

Efter at have gennemgået sagen er kommunen nået frem til, at tilsynet, som det har fungeret indtil nu, ikke er godt nok. Formålet med tilsynet er blandt andet at forebygge krænkelser af de anbragte børn.

- Konklusionen er imidlertid, at dette ikke er tilstrækkelig sikret med den form og det indhold, kommunens nuværende tilsyn har, siger kommunaldirektør Tomas Therkildsen.

Udmeldingen kommer, efter at det mandag kom frem, at en plejefamilie i en periode på 20 år har begået en række overgreb på i alt otte plejebørn.

For to uger siden kom det frem, at der var rejst tiltale i sagen, men først nu er anklageskriftet og dermed de nærmere detaljer i sagen blevet offentliggjort.

Kort efter indledte kommunen en undersøgelse. Det har resulteret i en redegørelse, der er blevet sendt til Socialministeriet.

Redegørelsen indeholder personfølsomme oplysninger, og vil derfor ikke blive gjort offentlig tilgængelig.

Ifølge Tomas Therkildsen har kommunen i denne sag overholdt reglerne i Serviceloven om tilsyn med plejefamilier. Men for at forhindre noget lignende i fremtiden, vil man lave arbejdsgangen om.

- For det første vil vi i forbindelse med det generelle tilsyn sikre, at vi har indhentet oplysninger fra de kommuner, som har anbragt børn i plejefamilierne. For det andet vil vi i tilsynet fokusere på familiens pædagogik og på, hvordan de fungerer sammen med børnene.

Ifølge loven skal den kommune, der anbringer et barn føre tilsyn med anbringelsen to gange årligt. Den kommune, hvor plejefamilien bor, skal føre et generelt tilsyn. Der er ingen regler om, hvor ofte det skal ske.

/ritzau/