Vollsmose-boligselskab: Vi skal ikke have folk boende, der optræder på den måde

Otte drenge er dømt for at kaste molotovcocktails efter politiet i Vollsmose. Hvis der er juridisk grundlag for det, vil boligselskabet gøre, hvad de kan for at smide drengene og deres familier ud.

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Sonny Munk Carlsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Otte teenagedrenge er tirsdag blevet dømt for at bombardere politiet i Odense-bydelen Vollsmose med molotovcocktails og sten. De otte blev idømt otte måneders fængsel hver, og fire af dem er idømt betinget udvisning.

Angrebet mod politiet skete den 9. juni sidste år ud for Bøgeparken i Vollsmose.

En højesteretsdom bekræftede i 2013, at boligselskaber har ret til at smide alle beboerne på et lejemål ud, hvis en af dem har begået alvorlig eller personfarlig kriminalitet i det område, hvor lejemålet ligger.

Bøgeparken ejes af boligselskabet Civica, og hvis drengene bor i Bøgeparken eller en af Civicas fem andre afdelinger i Vollsmose, vil Civica gøre, hvad de kan for at smide drengene og deres familier ud.

»Vi ved endnu ikke, hvor de bor henne. Vi har ikke villet begynde sagen, før der var en dom,« siger boligselskabets direktør, Jens Pilholm.

Han oplyser samtidig, at Civica sender sagen videre til selskabets advokat »straks«.

Der er dog nogle forbehold, som skal tages, før drengene og deres familier kan blive smidt ud. Det skal først etableres, om de overhovedet bor i området.

Desuden skal dommen være endelig. Drengene har mulighed for at anke dommen, og hvis de vælger det, vil Civica afvente den endelige dom. Og ikke mindst skal det vurderes, om forbrydelsen er alvorlig nok til at lejemålene kan ophæves.

»Hvis det juridiske grundlag er i orden, vil vi gå videre med ophævelse af lejeforholdet,« siger Jens Pilholm.

»Vi skal ikke have folk boende, der optræder på den måde i boligområdet. Politiet skal kunne komme der og udføre deres opgaver, uanset om det er Vollsmose eller en af vores andre afdelinger,« siger han.

Han er samtidig sikker på, at de andre beboere i Bøgeparken vil se positivt på, at familierne bliver smidt ud.

»Jeg er overbevist om, at langt størstedelen godt ved, at politiet også er deres politi, og at når de er der, så er det et berettiget ærinde.«