Voldtægt af 10-årig: Politiet ønsker hjælp

Efterforskningsleder opfordrer borgerne til at henvende sig i sag om voldtægt af 10-årig pige.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efterforskerne i Midt- og Vestjyllands Politi er ikke kommet tættere på at finde ud af, hvem der i weekenden voldtog en blot 10-årig pige i Gullestrup ved Herning.

Efterforskningsleder Michael Kjeldgaard opfordrer nu alle borgere, der måtte ligge inde med selv tilsyneladende ubetydelige oplysninger, om at henvende sig til politiet.

- Selv om folk sidder med noget, der for dem virker som en ubetydelighed, så kan det have interesse for politiet, siger han.

Foreløbig er der kun et sparsomt signalement af gerningsmanden. Det peger i retning af en ung afrikansk mand på 16-18 år med sort krøllet hår.

- Signalementet er, som det nu er. Vi håber, at vi blandt andet ved fornyet afhøring af den forurettede kan få et bedre signalement, men det ved vi ikke noget om endnu. Så vi arbejder ud fra det, vi har, siger Michael Kjeldgaard.

Politiet havde i første omgang efterlyst en kvindelig hundelufter i håbet om at komme nærmere en beskrivelse af gerningsmanden. Hende kom man i kontakt med søndag, men hun havde ikke set gerningsmanden.

Nu sætter politiet blandt andet sin lid til de tekniske beviser, der er indsamlet under efterforskningen og henvendelser fra offentligheden.

- Vi har fået rigtig mange informationer ind. Både fra befolkningen og internt i vores egen organisation. Nu prøver vi på at få styr på, hvad vi har og ikke har, siger Michael Kjeldgaard og gentager opfordringen til offentligheden om at bidrage.

- Ring endelig, selv om man måske synes, at det, man kan fortælle, er ligegyldigt, eller tror, at det ved vi godt i forvejen. Det er altså ikke sikkert, og det vil vi gerne selv have lov til at afgøre, siger Michael Kjeldgaard.

/ritzau/