Voldssigtede politifolk fortsat i tjeneste

Statsadvokaten sigter to politifolk, der skød mod flugtbil og dræbte chaufføren, for grov vold med døden til følge. Betjentene er ikke suspenderet.

20 skud blev affyret mod en 40-årig flugtbilist, der blev dræbt. Nu sigtes politifolken. Foto: Bax Lindhardt. Fold sammen
Læs mere

To københavnske politifolk passer fortsat deres arbejde, selv om statsadvokaten har besluttet at sigte dem for grov vold med døden til følge. Efter en biljagt affyrede de 20 skud mod en 40-årig flugtbilist og dræbte ham. Betjentene sigtes desuden for at have voldt fare for andres liv og førlighed for to passagerer i bilen, der dog ikke blev ramt.

Sigtelsen er rejst på baggrund af et skuddrama på Rådvadsvej i Københavns nordvestkvarter den 19. august i fjor efter en hidsig biljagt. Betjentene følte sig truet på livet og affyrede i alt 20 skud. De 11 ramte chaufføren.

Betjentene nægter sig skyldige. Derfor venter Politiforbundets advokat, at der rejses tiltale mod betjentene. Sigtelsen har ikke medført, at de to betjente er blevet suspenderet eller overført til andet arbejde, oplyser Københavns Politi.

/ritzau/