Voldsomt vejrskifte på vej: »Det kommer til at føles som forår«

Foto: Nils Meilvang.
Læs mere
Fold sammen

Vinteren har ligget tungt over Danmark et par uger, men allerede i weekenden og den kommende uge bliver det betragteligt lunere, lyder det fra DMI.

Og måske er der spæde tegn på, at forårssæsonen snart er over os.

»Det kommer til at føles som forår med svage vinde, masser af sol og helt op til otte graders varme i dagtimerne, og det er fornemt her i midten af februar,« siger metrolog Mogens Rønnebek.

Det lunere vejr starter i weekenden og er solrigt, forholdsvis mildt og med temperaturer over frysepunktet. De næste par nætter bliver derimod stadig kolde med ned til fem minusgrader.

Men fra næste uge kan vi allerede tirsdag forvente mellem fem til otte grader, skyfri himmel og meget milde vinde, og det er de ting i kombination, der gør, at det kan føles som forår, hvilket er usædvanligt så tidligt på året.

»Det bliver varmt i forhold til, hvad vi normalt ser i februar, men nu bliver det højtryksvejr. Det er dog stadig med kolde nætter, men senere på ugen kommer vi også af med nattefrosten,« siger Mogens Rønnebek.

Det er umuligt helt at spå om, men taget i betragtning af vi bevæger hen mod marts måned, tør meterologen godt spå lidt, om foråret virkelig er på vej.

»I denne omgang er vi på vej ud af vinteren med de høje temperaturer.«