Voldsomt vejr på vej: Kraftig regn rammer alle - her kan det ende med skybrud

En flot og solrig tirsdag ender brat med masser af regn. Efterårsvejret vender tilbage - for en kort bemærkning.

Foto: Keld Navntoft.
Læs mere
Fold sammen

Er du allerede trukket i shorts og sandaler, kan du godt forberede dig på at finde både paraply og den varme sweater frem igen. De kommende dage bliver nemlig både våde og kølige.

Det begynder ellers meget godt. Tirsdag får vi, hvad meteorologerne betegner som 'noget, der ligner en sommerdag,' med sol og temperaturer over 20 grader.

Men alt har som bekendt en ende, og sidst på eftermiddagen kommer en front ind over landet, som giver både kraftig regn, måske torden og risiko for lokale skybrud.

»Det bliver en underlig dag i dag (tirsdag, red.). Især i den østlige del af landet starter vi med noget, der minder om sommer, men så har vi en front ude i Nordsøen og over Holland og Belgien, som kommer op mod os i løbet af eftermiddagen. I den forbindelse får vi et ret markant regnvejr ind over landet.«

Det siger vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut, Frank Nielsen.

Det er især beboerne i den sydvestlige del af Jylland, på halvdelen af Fyn og på Lolland-Falster, der skal holde øje med vandmåleren. Her varsler DMI risiko for voldsomt vejr i form af kraftig regn.

Meteorologen maner dog til besindighed. På nuværende tidspunkt ser det nemlig ikke ud til, at der er fare for hverken overfyldte kældre eller sejlads i gaderne.

»Der kan sagtens komme masser af regn, men det er ikke så alarmerende endda. Det skulle ikke give de store problemer,« lyder det fra Frank Nielsen, som ikke tror, at der bliver tale om andet end få og meget lokale skybrud - hvis der overhovedet kommer så meget regn. Fronten flytter sig nemlig ind over landet, og det betyder, at den kraftige regn bliver forholdsvis kortvarig.

Regnvejret begynder ved 17-tiden i det sønderjyske og på Fyn, og omkring klokken 20 regner det også i den øvrige del af Sydvestjylland. Ved 23-tiden er fronten nået til Aarhus og Aalborg, og kort efter midnat regner det også på Sjælland og Bornholm.

Det kraftige regnvejr er overstået onsdag morgen, men så står den til gengæld på byger og køligere temperaturer.

»Vi får to døgn med blæst og byger og 15 grader. Så det ser ud til, at efterårsvejret vender tilbage,« siger Frank Nielsen, der ikke kan finde stabilt forsommer-vejr i sine prognoser endnu.