Voldsomme prisstigninger: Her er de varer, der stiger mest

Prisen på alt fra gas og tobaksvarer til biografoplevelser er steget markant. Se listen over de største prisstigninger her.

Det er blevet markant dyrere at være dansker, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Fold sammen
Læs mere
Foto: Signe Goldmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som Berlingske skriver mandag, er det i løbet af kort tid blevet dyrere at være dansker.

Store prisstigninger på en række varer betyder, at det årlige forbrug i en almindelig dansk børnefamilie koster 10.000 kroner mere ifølge beregninger fra Arbejdernes Landsbank i dag end for blot et år siden.

Her er listen over de varer, der er steget mest i pris.

Af listen, der bygger på Danmarks Statistiks netop offentliggjorte forbrugerpristal, fremgår det, at naturgas er den forbrugsvare, der er ramt af den største prisstigning i løbet af de seneste 12 måneder.

Det betyder, at hvis du og din familie hidtil har købt gas for 1.000 kroner, skal I nu betale 1.550 kroner, idet prisen er steget 55 procent på et år.

Ifølge Dansk Erhverv er der stor usikkerhed om, hvorvidt inflationen vil stige yderligere. Men globale flaskehalse og mangel på arbejdskraft kan få inflationen et hak op.

En del produkter er imidlertid faldet i pris. Det gælder eksempelvis pc'er og internet, men der er tale om mindre fald. Du kan se prisudviklingen for en lang liste af varegrupper hos Danmarks Statistik.