Voldsom tagbrand hærgede i København: Ni opgange måtte evakueres

Mandag eftermiddag udbrød der pludselig brand i taget på en bebyggelse i Nordvestkvarteret i København.

Foto: Liselotte Sabroe. Mandag eftermiddag udbrød der pludselig brand i en beboelsesejendom på Ørnevej i Københavns norvestkvarter.
Læs mere
Fold sammen

Både brandvæsen og politi var kort efter talstærkt til stede og måtte straks evakuere stort set hele bebyggelsen, oplyser vagthavende ved Hovedstadens Beredskab, Jan Kirk Iversen.

»Vi har evakueret ni opgange og selve branden har været i over fire opgange. Vi går nu i gang med at undersøge, om de underliggende lejligheder er bebolige, eller om vi skal genhuse folk,« fortæller han til BT.

Store dele af eftermiddagen og aften har op mod 44 brandfolk og 16 brandbiler forsøgt at holde flammerne fra at æde sig vej ned gennem bebyggelsen.

Samtidig har politiet måtte afspærre store dele af området, mens de sideløbende forsøgte at evakuere alle beboere i de nærliggende lejligheder.

»Vi er nede ved en brand på Ørnevej, og vi har afspærret vejen mellem Musvågevej og Mågevej, mens vi forsøger at evakuere opgangene omkring tagbranden,« lød det tidligere fra vagtchef ved Københavns Politi, Carsten Reenberg.

Jans Kirk Iversen fortæller desuden, at man i øjeblikket er ved at have branden under kontrol og oplyser samtidig, at man endnu ikke ved, hvad der kan have været årsagen.