Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
På trods af, at der var ledige ambulancer få minutter væk, måtte et 20-årigt kvindeligt voldsoffer ifølge Politiken ligge alvorligt skadet på jorden i H. C. Ørstedsparken i det indre København i over en time og vente på hjælp.
Overfaldet, som kvinden har været udsat for, er så voldsomt, at hun fik kraniebrud, brækket kraveben og hul på trommehinden. Ifølge politiet var der også indikationer på forsøg på voldtægt.
Episoden fandt sted natten til fredag 1. juni, hvor der var Distortion-fest i København. En ung mandlig forbipasserende forsøgte forgæves at overtale medarbejderen på Region Hovedstadens alarmcentral til at sende en ambulance, mens kvinden lå stærkt frysende, hyperventilerende og jamrende på den kolde jord i parken.
Først efter at den mandlige forbipasserende hentede sin kæreste, som foretog endnu en opringning til alarmcentralen, lykkedes det at få assistance. Den første opringning til alarmcentralen indløb 4.16, men ambulancen ankom først 5.15, for at køre kvinden til Rigshospitalets traumecenter.
- Vi får ikke ved første opkald oplysningerne om disse skader, og at der er tale om et overfald, og derfor vurderer vi i første omgang, at der ikke er brug for en ambulance, siger Freddy Lippert, akutchef i Region Hovedstaden.
Han betegner det som alarmcentralens retningslinjer, at der skal være tale om akut sygdom eller tilskadekomst, før der sendes en ambulance. Ifølge akutchefen kan det være vanskeligt at få et korrekt billede af ulykkes- eller skadessituationen via telefonen.
- I første samtale lyder det alene, som om der er tale om en beruset person. Der er desværre ikke noget af det, vi får at vide i den første samtale, som tyder på akut sygdom eller tilskadekomst, siger Freddy Lippert til Politiken.