Vold mod Papes kæreste ender i Højesteret

Højesteret behandler onsdag voldssagen, hvor Søren Pape Poulsens (K) kæreste i maj sidste år blev slået i ansigtet af en slovakisk mand.

Højesteret behandler onsdag voldssagen, hvor Søren Pape Poulsens (K) kæreste, Josue Vasquez (til venstre), var ofret. Her ses parret i marts 2017. (Arkivfoto) Linda Kastrup/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Landets øverste retsinstans skal onsdag kigge på en sag, der involverer en slovakisk ishockeyfan, en ministerkæreste og et dunkelt diskotek i det københavnske natteliv.

Procesbevillingsnævnet har nemlig givet tilladelse til, at en slovakisk mand kan få prøvet sin sag ved Højesteret, hvor udmålingen vurderes.

Den slovakiske mand var sammen med en gruppe venner i København i forbindelse med VM i ishockey.

Omkring klokken 03.30 natten til den 17. maj sidste år var han taget i byen. Det samme var Josue Vasquez, som er forlovet med den daværende justitsminister Søren Pape Poulsen (K).

De to stødte på hinanden i nattelivet, og det endte i håndgemæng.

Ud for LA Bar i det centrale København slog den dengang 34-årige slovak Josue Vasquez i ansigtet.

I juli 2018 kendte Københavns Byret slovakken skyldig i vold og idømte ham 40 dages fængsel samt en udvisning.

Manden, der arbejder som advokat i Warszawa, ankede straffen.

I december blev sagen så behandlet i Østre Landsret. Her fik han en lidt mildere straf på 30 dages fængsel samt en udvisning med indrejseforbud i seks år.

Manden har for længst udstået sin straf, og han var heller ikke til stede, da landsretten tog stilling til sagen. Heller ikke Josue Vasquez var mødt op.

Efter overfaldet røg daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til tasterne på Twitter.

»Rystet over, at Søren Papes samlever Josue Medina Vazquez er blevet udsat for en hadforbrydelse. Man skal frit kunne leve sit liv, som man ønsker. Det burde være en selvfølge i 2018. Tanker til Søren og Josue.«

Men netop den kommentar faldt mange fra brystet, blandt andre slovakkens kone, der til Ekstra Bladet sagde, at hun var vred og skuffet over retssystemet i Danmark.

»Efter han blev anholdt, talte jeg med en ven fra Sverige, der sagde 'Bare rolig. Retssystemet i Danmark og Sverige er rigtig godt og helt uafhængig af politik'.«

»Men nu kan jeg kun grine ad det udsagn. Retssystemet er underlagt politikerne. Tydeligvis«, sagde hustruen Kate til Ekstra Bladet.

Der ventes ikke dom i sagen onsdag.

/ritzau/