Vold i hjemmet koster milliarder

Udgifterne til hospitaler, myndigheder og krisehjælp når kvinder får bank derhjemme, løber op i over to milliarder kroner.

Når mænd giver kvinder en på siden af hovedet, koster det kassen, skriver morgenavisen dato.

Morgenavisen datos udregning viser, at vold i hjemmet koster op mod 2,2 milliarder kroner hvert eneste år.

Udregningen tager udgangspunkt i en svensk undersøgelse af prisen på hospital, domstol, politi, krisehjælp og tabt arbejdskraft, efter at mænd har slået deres partner.

»Det er rystende. Det er et smæk i ansigtet, at samfundet virkelig bruger så mange penge på, at mænd slår kvinder,« siger Jytte Mejnholt, bestyrelsesformand for Landsorganisationen af Kvindekrisecentre, LOKK, som nu opfordrer regeringen til at skride ind, før udgifterne bliver endnu større. Vold inden for hjemmets fire vægge er nemlig ikke et forsvindende problem.

»Den hånd, der slår, skal stoppes i det. Og den negative sociale arv skal brydes. Børn, der vokser op med vold, skal lære nogle andre roller, så de ikke viderefører volden,« siger Jytte Mejnholt.

Fra politisk hold er der enighed om, at voldelige mænd er et alt for stort problem. Men datos rundringning til partiernes socialordførere viser dog forskellige holdninger til, hvordan problemerne bliver løst.Kilde: dato