VKO fastholder flertal i seneste vælgermåling

VKO kan fortsætte ved magten ifølge den seneste meningsmåling. Få stemmer skal flyttes for at give indflydelse til Naser Khader, mens S får det svært.

Et hurtigt valg vil give Anders Fogh Rasmussen (V) en ny periode som statsminister med sit nuværnde flertal. Det viser en meningsmåling, som analyseinstituttet Catinét har foretaget for Ritzau. Anders Fogh Rasmussen fastholder nemlig sit flertal med den faste støtte i Dansk Folkeparti, da målingen giver regeringspartierne, Venstre og Konservative, samt DF 88 mandater. De resterende partier får 87.

Heraf får Ny Alliance syv mandater, og selv om NA-formand Naser Khader har sagt, at han holder alle muligheder åbne og ser efter politiske resultater, har han samtidig slået fast, at partiet hælder til at pege på en borgerlig regering. Hvis der blot flyttes få stemmer, vil Khader så sidde med de afgørende mandater, der kan sikre Fogh endnu en periode som regeringsleder. Men regner man Khader med som Fogh-støtte, har Venstre-lederen et solidt flertal på 95 mandater.

Socialdemokraterne bevarer med 25,6 procent af stemmerne status quo i forhold til valget i 2005. Målingen er foretaget fra den 13. til 18. august, og dermed har kun nogle af de 1063 adspurgte haft mulighed for at forholde sig til Socialdemokraternes store velfærdsudspil, der blev offentliggjort den 16. august.

/ritzau/