VisitDenmarks direktør tavs om sin afsked

Opdateret 13.50: Dorte Kiilerich stopper som administrerende direktør i VisitDenmark. Hun forsvarede i flere dage den omstridte Karen-video, der senere blev trukket tilbage. Hun ønsker dog ikke at kommentere sagen overfor Berlingske.dk.

Kopier af VisitDenmarks omstridte kampagnevideo er fortsat tilgængelige på Youtube. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dorte Kiilerich stopper som administrerende direktør i VisitDenmark, oplyser turistorganisationen i en pressemeddelelse.

Da Berlingske.dk fanger Dorte Kiilerich over telefonen, ønsker hun dog ikke at kommentere sin afsked.

- Det har jeg ingen kommentar til, siger hun til Berlingske.dk.

Hvem kan så udtale sig om din afsked?

- Det gør vores formand, Georg Sørensen, som vil kommentere min fratrædelse, siger hun.

Ifølge Georg Sørensen har Dorte Kiilerich selv valgt at opsige sin stilling.

- Hun kom til mig og sagde Georg, jeg ønsker at stoppe, siger bestyrelsesformand Georg Sørensen til Berlingske.dk.

Han vil ikke kommentere, om der er en sammenhæng mellem VisitDenmarks omstridte Youtube-video, Karen 26, der blev fjernet da det kom frem at den var fup, og Dorte Kiilerichs afsked.

- Bestyrelsen har taget beslutningen til efterretning og imødekommer og respekterer den, siger han og henviser til, at han ikke diskuterer personsager i medierne.

Hvad har I lært af sagen om Karen 26?

- Nu kan jeg kun tale ud fra min personlige mening, for vi har ikke drøftet det i bestyrelsen. Men når man går ud i en markedsføring som det her - med et hurtigt og stærkt medie som internettet - så skal man være meget opmærksom på tydeligheden i kommunikationen.

Har VisitDenmark været tydelig nok i kommunikationen?

- Det kan du set af resultatet. Der har været gode intentioner bag kampagnen.
Til gengæld ar resultatet været i den anden ende. Det var også derfor vi tog den af, siger Georg Sørensen til Berlingske.dk.

Direktørerne Flemming Bruhn og Lars Erik Jønsson overtager med øjeblikkelig virkning Dorte Kiilerichs opgaver, indtil VisitDenmark har fundet en afløser.

Forsvarede sin kampagne
Dorte Kiilerich forsvarede i flere dage efter offentliggørelsen den virale og meget omstridte Karen-video, der senere blev trukket tilbage fra nettet. Videoen "Karen 26", der skulle brande Danmark i udlandet florerer dog stadig på nettet på adskillige hjemmesider.

I videoen, der blev lagt på Youtube af VisitDenmark, efterlyser en enlig mor fra Danmark faderen til sit barn, som tilsyneladende blev undfanget efter en våd bytur i København. Den unge blonde kvinde ved navn Karen viste sig senere at være skuespilleren Ditte Arnth Jørgensen og hele videoen et stort fupnummer. Da det blev afsløret, havde flere udenlandske medier dog taget videoen for gode varer og omtalt efterlysningen.

Dorte Kiilerich måtte siden lægge øre til stor kritik fra både fagfolk, ministre - og VisitDanmarks bestyrelse.

Webtv: Se VisitDenmarks fupvideo