VisitDenmark: Der ligger et stort potentiale i gratis Wi-Fi

Turistorganisationen VisitDenmark ser store muligheder i, at de danske kommuner får lov til at tilbyde gratis internet til turister.

De fleste danskere har givetvis oplevet, at ferien har fået en bittersød eftersmag, når telefonregningen ryger ind af brevsprækken efter hjemkomst.

For det er frygteligt dyrt, når man tjekker mails og Facebook i udlandet via telefonnettet, og derfor har det længe været et ønske for turistorganisationer i Danmark, at de danske kommuner kunne tilbyde Wi-Fi til udenlandske turister.

Heriblandt organisationen VisitDenmark, hvor Agnete Sylvest Jensen, der er chef for digitale medier, mener, der ligger et stort potentiale.

»For de enkelte kommuner betyder det, at de kan styre turisterne hen til attraktioner og steder via apps og hjemmesider. Der ligger et meget stort potentiale i det,« siger Agnete Sylvest Jensen.

Forskning har vist, at langt de fleste turister planlægger deres ferie, efter de er ankommet til destinationen. Et fænomen, der hedder »on side planning«.

»De planlægger først ferien, når de kommer til deres destination. Det er her, man bestemmer sig for, hvad man vil se,« fortæller Agnete Sylvest Jensen.

Hun fortæller samtidig, at det kan have en positiv gevinst, når man som turist har mulighed for at dele sin ferieminder, mens man er af sted.

»Vi ved, at de bruger sociale medier som Facebook og Instagram til at fortælle om ferien, og her er det da dejligt, når der lige kommer billeder af gode ferieoplevelser fra Danmark ud til en masse mennesker,« siger Agnete Sylvest Jensen.

Erhvervs- og Vækstministeriet er netop i gang med at udarbejde et lovforslag, der vil tillade turister fra udlandet at roame gratis på kommunale wi-fi-netværk i landets kommuner.