Virusprogram alarmerede i sag om pokersnyd for millioner

Et spionprogram fik otte pokerspillere til ufrivilligt at spille med åbne kort, lyder det i Københavns Byret.

Tirsdag tog Københavns Byret hul på en omfattende sag om pokersnyd ved Københavns Byret. (Arkivfoto) Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Det var et virusprogram, der i juni 2014 slog alarm og gjorde en dansk pokerspiller opmærksom på, at der foregik noget på hans computer.

Mistanken fik manden til at gå til politiet. Det blev startskuddet til en omfattende sag, som Københavns Byret tager hul på tirsdag.

Her er en anden pokerspiller tiltalt for at have skaffet sig adgang til computere hos flere af dem, han spillede poker imod fra 2008 til 2014.

I anklageskriftet står der, at spionprogrammet blev installeret på otte pokerspilleres computere i København, Aarhus, Berlin og Las Vegas.

De otte pokerspillere har under afhøringer forklaret, at de følte sig snydt i spillene, fortæller Jonathan Gasseholm, der er mødt som anklager i sagen.

Trods protester fra pressen valgte retten at opretholde det navneforbud, der er nedlagt. Derfor er det svært at beskrive tiltaltes identitet nærmere.

I en civilsag, der kører sideløbende med straffesagen mod manden, kræver de otte mulige ofre for snyden en samlet erstatning på 30 millioner kroner.

Det stemmer næsten overens med de 29 millioner kroner, som er blevet beslaglagt i sagen, påpeger anklager Gasseholm.

Ifølge anklageskriftet er det lykkedes politiet at opgøre de uberettigede gevinster til omkring fire millioner kroner i alt. Men det tal kan være større.

Pokerspilleren er tiltalt for bedrageri af særlig grov beskaffenhed og for ulovligt at skaffe sig adgang oplysninger. Selv nægter han sig skyldig.

/ritzau/