Virksomheder stiller højere krav til nyudannede erhvervsskoleelever

Danske virksomheder stiller højere krav til eleverne fra landets erhvervsskoler, end de gjorde for fem år siden. Elevernes faglige niveau er dog ikke fulgt med.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Virksomhedernes krav til eleverne fra landets erhvervsskoler er steget de seneste fem år.

Det viser en rundspørge blandt landets erhvervsskoler, som Rambøll har lavet for Dansk Arbejdsgiverforening (DA), skriver Agenda.

59 procent af erhvervsskolerne mener således, at virksomheder i dag har højere faglige krav til eleverne end for fem år siden. Samtidig er det blot 40 procent af erhvervsskolerne, der mener at kunne sende eleverne ud med højere faglige kvalifikationer end for fem år siden. Og det kan være et problem, erkender direktør i Dansk Erhvervsskoler, Lars Kunov.

»Virksomhedernes virkelighed er en konkurrencesituation, og det må vi respektere. Kan vi ikke levere de kompetencer og kvalifikationer, de skal bruge, så sender de opgaverne ud eller henter andre folk ind. Det er et globalt arbejdsmarked,« siger han til Agenda.

På Skjern Tekniske Skole, hvor der tilbydes uddannelserne som automekaniker, smed og vindmølleoperatør på hovedforløbet, mærker rektor John Lemming også, at eleverne skal kunne andet og mere end for blot få år siden.

»Der er ingen tvivl om, at virksomhedernes hverdag er præget af hård konkurrence, og at deres krav til effektivitet er vokset henover de seneste år. Det betyder, at kravene til elevernes selvstændighed, viden og kunnen stiger,« siger han.