Viralt hit: Politibiler fik kys som tak

25-årig kvinde takkede politiet på sin egen måde. Nu går billedet viralt på nettet. Flere har sagt tak til politiet med håndtryk, kaffe og morgenmad.

En af de cirka 20 politibiler, der fik kys på siden. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rød læbestift. Og friske læber.

Sådan var den 25-årige Anne-Marie Raunholt bevæbnet, da hun mandag kyssede omkring 20 bildøre og en række politibetjente.

»Jeg tog en rød læbestift med mig ned til mindehøjtideligeheden ved Krudttønden og besluttede mig for at kysse alle betjente og alle politibiler,« siger Anne-Marie Raunholt til TV2.

Billedet af de røde læber på bildøren blev mandag aften lagt på Twitter af Københavns Politi med teksten »En venlig hilsen fra borgerne i nordvest - tak for støtten,« og var tirsdag klokken 10 alene blevet såkaldt retweetet 630 gange. Det er - efter danske forhold - ganske meget.

Billedet har tirsdag morgen spredt sig til flere danske og udenlandske medier, som et eksempel på den taknemmelighed, som mange danskere har vist politiet.

Synes det var sjovt

På Anne-Marie Raunholts egen Instagram-profil kan man se hende i færd med at kysse en af politibilerne.

Anne-Marie Raunholt fortæller til TV2, at hun en betjent troede, at hun var fuld, mens en anden kaldte det »hærværk,« da hun kyssede hans bil.

»Men jeg fik hurtigt fornemmelsen af, at de syntes det var sjovt,« siger Anne-Marie Raunholt.

Den 25-årige kvinde ønsker ikke at give fleres interviews om billederne, men beder medierne oplyse, at det »alt sammen bare var i en rigtig god mening, og for at vise respekt overfor de politifolk, der i flere døgn havde gjort en fantastisk indsats for os alle,« skriver Anne-Marie Raunholt på Facebook.

»Hvis der er brug for en klovn i to sek., der skal kysse en møgbeskidt bil, for at få andre til at smile - så tager jeg sgu gerne en for holdet. Det varmede virkelig mit hjerte at se så mange mennesker få et godt grin. Og de læber de kunne vaskes igen«.

Fem såret under angreb

Mens politiet fortsat mangler at afsløre flere detaljer fra aktionen, der natten til søndag kostede den formodede gerningsmand på 22 år livet, så har mange danskerne foreløbig vist politiet stor respekt og tak efter terrorhandlingerne.

Flere har medbragt kaffe til de patruljerende betjente, mens andre har givet morgenmad eller blot takket betjentene personligt.

Formanden for politiforbundet, Claus Oxfeldt, takkede da også for støtten under mindehøjtidligheden mandag aften på Østebro. Her blev hans ord mødt med lange klapsalver.

Fem betjente blev såret under terroraktionen ved Krudttønden og nær den jødiske synagoge i Krystalgade. To civile mistede livet.