Vintertiden giver en time længere nattesøvn - men rammer togene

Foto: Malte Kristiansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når urene natten til søndag skal stilles en time tilbage - ligesom havemøblerne som bekendt skal tilbage i skuret - vil det give en time længere nattesøvn.

Til gengæld rammer overgangen til vintertid også ti af DSBs tog. Syv af togene bliver kun berørt i mindre grad, mens tre InterCity-tog får et ophold på omkring en time i Nyborg, Fredericia eller på Aarhus H.

»Alternativet ville have været, at vi kørte to tog for hver afgang: Ét i sommertid og ét i normaltid. Men der er ikke grundlag for at køre dobbelt så mange tog midt om natten, hvor vi kun har forholdsvis få kunder,« siger DSBs trafikinformationschef, Tony Bispeskov, i en pressemeddelelse.

Ændringerne berører InterCity-togene, der ankommer i Nyborg klokken 02.03, i Fredericia klokken 01.55 og på Aarhus H klokken 01.43.

Vintertiden indledes efter EU-Kommissionens bestemmelser altid den sidste søndag i oktober og varer frem til den sidste søndag i marts, hvor vi skifter til sommertid og stiller uret en time frem - samtidig med at havemøblerne bliver fundet frem fra skuret igen.

BNB