Villy Søvndal vil have ghetto-krisemøde

SF-formand vil have krisemøde om indsatsen i ghettoerne. Han opfordrer statsministeren til at indkalde alle partier i Folketinget.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alle Folketingets partier skal sætte sig ned og lave en fælles plan for, hvordan man kommer problemerne i ghettoerne til livs. Det siger SF-formand Villy Søvndal.

- Jeg mener, det er nødvendigt, at der laves en national kriseplan, der kan genskabe trygheden i ghettoområderne. Det her er så alvorligt, at alle partier bør sætte sig sammen og finde en løsning, siger Villy Søvndal.

Udmeldingen kommer efter politiet i flere oplever, at det er dem med flest muskler eller flest penge, der styrer ghettoerne, og styrer uden om dansk lov og ret, når det gælder vold, røverier og tyverier.

SF-formanden mener, at problemet skal løses her og nu:

- Folk skal ikke finde sig i at bo i et område, hvor de er bange for at bo, hvor der er en lov udenfor den lov, der findes i det her land, siger han.

- Jeg mener, man her og nu skal sætte nærpolitiet ind hele døgnet i de her områder. Det der sker lige nu er, at politiet er ved at miste kontrollen med, hvad der sker i ghettoerne.

Villy Søvndal påpeger, at man fra samfundets side må gå ind og fortælle, hvad politiet skal lave, og hvad de skal lade ligge:

- Det her en situation, der er så ekstrem, at politiet og myndighederne mister kontrollen i boligområderne. Man må så gå ind fra samfundets side og sige, hvad der skal prioriteres, siger han.

/ritzau/