Villy Søvndal snød tv-kanal under bryllupsfest

Udenrigsminister Villy Søvndal forsøgte at holde sit bryllup hemmeligt, da han blev gift med sin 18 år yngre kæreste for knap to uger siden.

Villy Søvndals kæreste Heidi Perto kom med valgkortet,som SF-formanden havde glemt, da han skulle stemme til Folketingsvalget 15. september. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Villy Søvndal er blevet gift med sin kæreste Heidi Perto.

Brylluppet var en borgerlige vielse i Kolding, og de nygifte blev fejret i villaen i Sdr. Bjert, hvor Perto, 41, og hendes syv-årige datter Mia flyttede ind i juni.

Parret omgav sig med den nærmeste familie og en snæver kreds af venner.

- Vi havde et fantastisk hyggeligt bryllup med en lille kreds af familie og venner, fortæller Villy Søvndal til bt.dk.

Brylluppet var så hemmeligt, at da udenrigsministeren kl. 19 skulle i TV2 Nyhederne og tale om Syrien, så bad han kameraholdet stille op på villavejen, så reporterne ikke skulle opdage, at huset var fyldt med bryllupsgæster.

Det lille stunt virkede. I hvert fald var det først onsdag, at det kom frem, at Villy Søvndal er blevet gift for tredje gang.

Privat menneske

Søvndal er kendt for at være et meget privat menneske, men han kan dog ikke skjule, at han er i den syvende himmel.

- Jeg er lykkelig og meget glad for, at Heidi sagde ja, lyder det fra gommen.

Det forbliver en hemmelighed mellem parret, hvordan partilederen mødte den 41-årige Heidi, der er uddannet psykolog og til daglig arbejder på ungdomspsykiatrisk afdeling på Kolding Sygehus.

Men han fortalte i juni til B.T., at han var forelsket 'i meget høj grad'.

Travlt liv

Ministerens nye hustru var allerede inden gommens tv-optræden under deres bryllupsfest indforstået med, at det er en travl mand, hun har giftet sig med.

- Heidi ved godt, at jeg har et travlt liv. Og jeg er i København en stor del af ugen. Det er en grundforudsætning. Men hun har selv været alene nogle år med Mia, og på den måde er hun vant til, at der ikke er en daglig partner i huset. Det kan sagtens fungere for os begge to, sagde Søvndal.

- Så er man ekstra glad og oplever det som et privilegium, når man så endelig har en weekend sammen, hvor man har helt fri.

Heidi Perto er ikke politisk aktiv, og ifølge Søvndal har de to mødt hinanden uden for det politiske liv. Dog ved han, at hun sympatiserer med hans parti og hjerteblod. Ellers har de to nygifte bl.a. musik til fælles. De er f.eks. begge glade for at høre Gnags, Sebastian og Pink Floyd.

INFOshop: Guide: Sådan bliver dit bryllup en succes