Ville brænde huset ned - ven døde i flammerne

To samlevende mænd erkender, at deres villa blev stukket i brand i et forsøg på at indkassere forsikringspenge.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To mænd på henholdsvis 22 og 34 år indrømmede tirsdag ved Retten i Glostrup, at de stod bag en brand i Brøndby natten til søndag, som kostede en mand livet.

Det oplyser de to mænds forsvarer til bt.dk.

»Ja, de indrømmer, at de står bag branden. De kender desuden personen, som blev fundet i huset,« fortæller Peter Berg til bt.dk

Natten til søndag brændte og eksploderede et hus på Sognevej i Brøndby. Da politiet gennemgik huset, fandt de en 45-årig afdød mand, der var omkommet i branden. Politiet oplyste efterfølgende, at manden ikke boede i huset.

Husets ejer var derimod den 34-årige mand, der sammen med sin 22-årige samlever tirsdag blev varetægtsfængslet i fire uger. De to mænd indrømmer, at der var tale om et forsøg på forsikringssvindel.

Senioranklager Steen Ulriksen fortæller desuden, at en 18-årig mand, der blev efterlyst af politiet, på nuværende tidspunkt er indlagt med brandskader på Rigshospitalet. Han var ikke i stand til at deltage i tirsdagens grundlovsforhør.

Ifølge Steen Ulriksen manglede de to mænd på 22 og 34 år penge. Derfor havde de over for den 18-årige og den 45-årige mand fra Herlev, der blev fundet død i huset, i spøg joket med, at de kunne sætte ild til huset for at få nogle penge fra forsikringen.

En spøg, som den 18-årige og den afdøde 45-årige tog mere seriøst end som så. De aftalte derfor i fællesskab - sammen med de to samlevende mænd - at de ville sætte ild til huset, hvilket altså gik så galt, at den 45-årige mand mistede livet, mens den 18-årige slap med svære brandskader.

»Den 18-årige og 45-årige ville modtage 10 procent af forsikringssummen, hvis de satte ild til huset,« fortæller Steen Ulriksen til bt.dk, der anslår, at de to samlevere og den 18-årige vil blive idømt en fængselsstraf på op til to år.

BNB