Villapriser stiger over hele landet

I løbet af det seneste år er det blevet dyrere at få fod under eget bord i langt de fleste kommuner. Prisstigninger er ikke længere et storbyfænomen.

Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver dyrere og dyrere at købe hus i Danmark, og det er ikke længere kun i de større byer og deres forstæder, man må til lommerne for at få sit eget matrikelnummer.

En ny opgørelse fra boligsiden.dk viser, at salgsprisen for villaer og rækkehuse er steget langt de fleste steder i landet i løbet af det seneste år. Fra juni 2014 til juni 2015 huspriserne steget i 82 ud af landet 98 kommuner. Kun ni kommuner har oplevet fald i prisen, mens resterende syv ikke indgår i statistikken på grund af for få handler.

Hos boligsiden.dk noterer kommunikationsdirektør Birgit Daetz sig, at hele landet er kommet med på prisbølgen.

»Vi har set generelle prisstigninger over en længere periode, men det er først nu, at de har ramt så mange kommuner. Det er meget positivt, at de stigende priser ikke kun er et storbyfænomen, men har bredt sig til resten af landet,« siger hun i en pressemeddelelse.

De største prisstigninger finder man i landkommuner som Stevns, Struer, Morsø og Bornholm, hvor et gennemsnitligt hus er blevet op til en tredjedel dyrere på et år.

Målt på regioner er det dog fortsat Region Hovedstaden, der tegner sig for de største prisstigninger med gennemsnitlig 9,6 procent. I bunden ligger Region Midtjylland, hvor prisen på villaer og rækkehuse er steget med 4,6 procent på et år.

»Region Midtjylland har tidligere haltet lidt bagefter og var ved årsskiftet den eneste region, hvor priserne var lavere end året før. Men nu er også Midtjylland kommet godt i plus, og vi skal helt ned på kommuneniveau for at finde de områder, hvor priserne ikke stiger,« siger Birgit Daetz.

Det største prisfald tegner Lemvig Kommune sig for. Her koster et hus 29,2 procent mindre end for et år siden.