Vild sms får iPhones til at fryse og lukke

Din telefon genstarter, og du kan ikke åbne dine beskeder, hvis du får denne sms. Men bare rolig, der er hjælp at hente.

Særlig sms crasher din iPhone på sekundet. Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams

Du troede måske ikke, at det kunne lade sig gøre, men det passer: En enkelt sms kan få din iPhone ud i mærkværdige problemer.

Et sikkerhedshul på iPhone, der blev opdaget i denne uge, betyder nemlig, at andre kan få din telefon til at lukke helt ned ved at sende en sms til dig. Det skriver The Telegraph.

Den berygtede sms indeholder bogstaver og flere forskellige tegn i en bestemt rækkefølge, som fryser din besked-app, og hvis du har din telefon på låseskærm, slukker hele mobilen.

Heldigvis er der hjælp at hente, hvis du bliver udsat for den ondsindede sms.

For det første kan du få den person, som du har modtaget sms'en fra, til at sende en ny besked. Det skal være en almindelig besked.

Men hvis personen ikke vil hjælpe dig, kan du, hvis du sidder på Mac, åbne iMessage og sende en besked til dig selv eller slette den eksisterende besked.

Sidst men ikke mindst kan du få Siri til at sende en sms til dig selv. Det gør du ved at holde Hjem-knappen nede og sige »send besked til *dit navn*«.