Vild muskelhund skudt af politiet

Politiet frygtede for, at løse muskelhunde ville angribe skolebørn.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To særdeles aggressive og frådende muskelhunde gjorde torsdag morgen et område i Aalborg Øst så farligt at færdes i for cyklende skolebørn og naboer, at politiet rykkede ud - og skød den ene af hundene og indfangede den anden, skriver bt.dk.

De aggressive muskelhunde, hvis race Nordjyllands Politi endnu ikke har fået bestemt, angreb klokken 7.30 en mand, som var ude for at lufte sin egen hund, og også denne gik de til angreb på.

Manden slog alarm til ordensmagten, som kom frem til stedet på adressen Ved Dammen og afspærrede området for at forhindre, at de to glubske og frådende hunde ikke gik til angreb på endnu flere i bydelen.

Ikke mindst var der frygt for, at de skolebørn, som netop på det tidspunkt var på vej ad en nærliggende cykelsti, skulle lide overlast.

I første omgang var det umuligt for de tilkaldte politifolk at komme i nærheden af de farlige muskelhunde, men på et tidspunkt bevægede den ene sig tæt til patruljevognen og på skudhold, og den ene betjent trak sit tjenestevåben og trykkede af.

Da den ene hund faldt død til jorden, blev den anden med det samme rolig, så den blev indfanget og er nu indbragt på et dyreinternat.

Ingen af hundene bar halsbånd, så Nordjyllands Politi ved endnu ikke, hvem ejeren er, oplyser vagtchefen.