Vild momskarrusel med blomster og planter

To mænd risikerer fængsel for momssnyd til i alt 63 millioner kroner ved import af planter fra Europa.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En momskarrusel har snurret lige lovlig lystigt i forbindelse med storstilet import af planter og blomster, hævder Bagmandspolitiet.

Statskassen er blevet snydt for mindst 63 millioner kroner, lyder påstanden i et anklageskrift mod to mænd.

Kriminaliteten er begået gennem to selskaber, som var oprettet alene med det formål at begå momssvig, mener politiet.

Og i begge selskaber blev der indsat henholdsvis en stråmand og en stråkvinde, der optrådte som direktører, hvilket skulle sløre de reelle forhold, hedder det.

De to tiltalte nægter sig skyldige. Om der er beviser for ulovligheder, skal Københavns Byret afgøre under retsmøder i februar og marts.

Fra Holland, Belgien, Italien og Tyskland importerede det ene selskab blomster og planter igennem to år og solgte varerne videre til tre selskaber for 138 millioner kroner.

Men handlerne så helt anderledes ud i angivelserne over for Skat. Officielt lød salget kun på 1,3 millioner kroner. På den måde blev de offentlige kasser snydt for 27 millioner kroner i moms, hævdes det.

Metoden var ifølge Bagmandspolitiet præcis den samme i det næste selskab, som blev oprettet.

Varerne blev videresolgt for 185 millioner kroner, mens beløbet over for Skat lød på 1,1 millioner kroner. I denne forbindelse er der sket unddragelse for 36 millioner kroner, lyder det.

I alt er der tale om godt 1300 importer af planter og blomster, som er endt hjemme hos mange danskere med grønne fingre.

Begge de tiltalte risikerer at blive idømt ubetinget fængselsstraf.

Også et økonomisk efterspil bliver det til, hvis anklageren får sin vilje: Både tilbagebetaling af de 63 millioner kroner og en tillægsbøde på det samme beløb.

/ritzau/