Vild Med Dans gav 35 millioner til kræftkamp

Under fredagens udgave af Vild Med Dans på TV2 blev der samlet 35.346.336 kroner ind til Kræftens Bekæmpelse. Man bliver ydmyg, lyder det fra direktør.

I Vild med Dans-særprogrammet dansede Allan Simonsen og Sofie Kruuse en rumba, som betød meget for Sofie, da det var hendes mors yndlingsdans. Sofie Kruuse mistede sin mor til kræft for et halvt år siden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der var 35.346.336 kroner til Kræftens Bekæmpelse, efter Vild Med Dans på TV2 havde markeret Knæk Cancer-ugen med en indsamling.

Det er næsten 14 millioner kroner mere end ved samme indsamling sidste år, skriver Kræftens Bekæmpelse i en pressemeddelelse.

»Det er ganske simpelt overvældende at møde den opbakning til kampen mod kræft. Jeg har på intet tidspunkt turde håbe på, at der blev samlet så meget ind i aften. Og når man her hører om en lille dreng, der giver 100 kroner af sine sammensparede lommepenge til os, bliver man ydmyg, siger direktør i Kræftens Bekæmpelse Leif Vestergaard Pedersen.

Det populære danseprogram var i anledningen af Knæk Cancer ugen ændret til et indsamlingsprogram, hvor danskerne kunne ringe eller sms’e penge ind. Og ud over masser af dans og musik, var showet tilsat flere lodtrækninger, hvor den største præmie var en ny bil.

Kræftens Bekæmpelses forskningsleder Anne Tjønneland fik under programmet lejlighed til at fortælle om, hvad forskningen kan gøre for kampen mod kræft og på de få minutter Anne Tjønneland blev interviewet af værten Andrea Rudolph donerede danskerne 1,5 millioner kroner.

»Det er rigtigt dejligt. For det er jo i bund grund en anerkendelse af vores arbejde. Det føles som, at danskerne giver et skulderklap til forskningen. Og det gør mig meget glad,« siger Anne Tjønneland.

Lørdag aften vises det store indsamlingsshow på TV2.

BNB