Vil hjælpe flygtninge: Føtex skilter på arabisk

En Føtex-butik i Sønderjylland er nu begyndt at skilte på arabisk.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skiltet, som du kan se nedenfor, er fotograferet i Føtex i Sønderborg, og den påtrykte arabiske skrift betyder på dansk:

»40 procent prisnedsættelse på tøj. Beløbet fratrækkes ved kassen. Nedsættelsen gælder ikke for mærkevarer.«

En Føtex-butik i Sønderborg er begyndt at skilte på arabisk af hensyn til gæsterne på et nærliggende asylcenter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Privatfoto.

Da BT kontakter Føtex var koncernen ikke klar over den nye skiltning i butikken. Efter lidt tid vender de dog tilbage og fortæller, at skiltet er ægte og sat op af hensyn til de flygtninge, der bor på et asylcenter får hundrede meter fra butikken.

»Skiltet er hængt op, fordi der har været rigtig stor interesse for tilbuddet på tøj blandt flygtninge, som jo formentlig netop har brug for tøj på grund af deres omstændigheder,« siger kommunikationskonsulent Martin Møller Aamand og fortsætter:

»Det er ikke en generel Føtex-politik at skilte på andre sprog end dansk, men under særlige omstændigheder kan lokale varehuse gøre enkelte undtagelser for at sikre den gode kundeservice, som Føtex gerne vil være kendt for.«

Martin Møller Aamand fortæller, at samme Føtex-butik i Sønderborg tilsyneladende også tager hensyn til deres tysktalende kunder, der kan støde på hjemlige gloser i butikken.

I Sverige har man for nylig set lignende eksempel, hvor et supermarked i byen Långshytten har oversat en væsentlig del af deres skiltning i butikken til arabisk. Butiksejeren har over for Expressen ligeledes forklaret, at det blev gjort for at tage hensyn til de mange flygtninge, der bor i området og hverken snakker eller læser svensk.