Vil du teste sirenen på »store hyledag«?

En app til mobilvarsling testes på onsdag.

Den 11. november 1994 blev en ny sirene placeret på det, der dengang var HK-huset i København. Sirenen, der er mere end mandshøj, blev løftet op på taget af højhuset ved Kalvebod Brygge af en helikopter -  derfor sendte avisen en fotograf. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bjarne Lüthcke
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På den første onsdag i maj klokken 12 tester Beredskabsstyrelsen og Politiet varslingssirener over hele landet med fuld lyd.

Denne gang beder Beredsskabsstyrelsen og Rigspolitiet borgere om hjælp til at teste en app, Mobilvarsling, der bringer sirenerne ind på din telefon og forhåbentlig kan betyde, at alle vil høre sirenen, når det er alvor.

Appen kan også sættes til at advare i det daglige om små og store ulykker, som kan betyde at man må tage sine forholdsregler. Du kan få varsler fra DMI om storm, orkan, kraftig regn, skybrud og snestorm, samt Vejdirektoratets advarsler om akutte spærringer af motorveje og broer.

Hos Beredskabsstyrelsen kan du læse mere afprøvning af sirenerne på  »Store Hyledag«.

App'en Mobilvarsling kan hentes gratis i App Store eller Google Play, og hvis du vil være med til at teste den, kan du få flere informationer via denne side