Vidne: Vennerne flygtede fra døende 19-årig

Da en såret 19-årig mand fra Brøndby lørdag aften blev dræbt af knivstik på Høje Taastrup Station, skete det uden selskab fra de venner, han få minutter tidligere havde kæmpet sammen med i et voldsomt masseslagsmål.

Lys, blomster og breve på stedet ved Høje Taastrup station, hvor en 19-årig mand blev knivdræbt natten til søndag 13.oktober. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vennerne flygtede, da en 19-årig mand lørdag aften stærkt blødende faldt om på jorden med knivstik i halsen på Høje Taastrup Station. Det fortæller den 29-årige kvinde, der forsøgte af redde mandens liv til BT.

»De var alle sammen stukket af. En del af dem løb lige forbi mig. Folk kastede sig nærmest til side, fordi de havde så travlt med at komme væk. De skreg og råbte, og der var ingen, der havde lyst til at stå i vejen. Jeg er så vred over, at de bare løb deres vej i stedet for at prøve at hjælpe deres ven,« siger hun.

Senere vendte tre af den nu afdødes venner tilbage til stationen. Her holdt de sig i baggrunden og skreg og græd, men ingen tilbød at hjælpe, fortæller den 29-årige kvinde.

På baggrund af vennernes snak og sine egne observationer er hun sikker på, at det var et slagsmål mellem to rivaliserende bander, der kostede den unge mand livet.

»Mens vi gav førstehjælp, kunne jeg høre folk snakke om, at han var en kendt person i bandemiljøet. Og de personer, der flygtede forbi mig, var helt tydeligt en gruppe. Det var otte drenge med indvandrerbaggrund, som alle sammen forsvandt i samme retning. Samtidig var der en anden gruppe, som løb ud af udgangen i den modsatte ende af stationen. Det så jeg ikke selv, men jeg fik det at vide af en bekendt, der holdt lige ved indgangen for at hente os,« siger den 29-årige kvinde.

To mand er anholdt i sagen, men politiet vil hverken be- eller afkræfte, at det var et bandeopgør, der kostede den 19-årige livet.