Vidne: Tiltalt styrede min bortførelse fra fængslet

To brødre anklages for at have holdt en mand fanget. Den ene var varetægtsfængslet, mens det angiveligt skete.

To brødre er tiltalt for at have frihedsberøvet en bekendt mand i ti timer for at afkræve ham en gæld på 87.000 kroner. Free/Per Johansen Fold sammen
Læs mere

Da en ung mand ifølge en anklage blev holdt fanget i ti timer i en lejlighed og afkrævet en stor gæld, blev det styret af en 23-årig mand, der sad fængslet.

Det forklarer manden, der angiveligt blev holdt fanget. Han har kendt den 23-årige mand i mange år, og torsdag vidner han i Københavns Byret.

Han fortæller, at han 9. november 2014 blev truet med en kniv på Amagerbro Metrostation af den 25-årige storebror til den fængslede mand og kørt til en lejlighed i Valby.

Her blev han tilsyneladende holdt fanget i ti timer til næste morgen, hvor politiet ankom til stedet.

Begge brødre er tiltalt for bortførelsen. Men på det tidspunkt sad lillebroren i Jyderup Fængsel. Det forhindrede ham dog ikke i at sørge for den bekendtes tilbageholdelse over telefonen, lyder anklagen.

- Broren sad i fængsel, men jeg snakkede med ham over telefonen flere gange.

- Han (den 25-årige storebror, red.) har ikke noget med det at gøre. Han gjorde det kun få at hjælpe sin lillebror, og det er ham alt sammen, siger den bekendte i retten.

Ifølge anklagen blev den unge mand bundet med polititape på hænder og fødder i lejligheden i Valby, slået og truet med en stilladsnøgle.

Han fik at vide, at han skulle betale en gæld på 87.000 kroner, hvis han ville slippe fri, lyder det. Men begge brødre nægter sig skyldige.

Ifølge den bekendte skulle den store gæld betales til den fængslede lillebror, og derfor styrede lillebroren afpresningen over telefonen.

- Han (storebroren, red.) skulle fortælle mig, at jeg godt måtte ryge en cigaret, inden jeg skulle have klippet mine fingre.

- Jeg skulle have skaffet pengene inden en uge, hvor han ville komme på prøveløsladelse. Ellers ville jeg få klippet mine fingre, siger den unge mand.

Storebroren erkender, at han har været til stede i bilen og lejligheden. Men der var to andre mænd med, som han ikke vil sige navnene på, og det var dem, der stod bag bortførelsen, har han forklaret tidligere i retten.

Den bekendte kan heller ikke oplyse navnene. Han forklarer i retten, at han ikke kendte de to andre mænd.

Det sætter forsvarer Mads Kramme dog spørgsmålstegn ved, da den unge mand ifølge politirapporter tidligere har fortalt, at han havde mødt dem før.

/ritzau/