Vidne i Vollsmose: »Det var helt vildt«

Et øjenvidne til skuddramaet og bilafbrændingerne i Vollsmose i nat stadig rystet – tør ikke stå frem.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Det var helt vildt. Seks biler stod i brand, og en syvende stod smadret lige midt på vejen. En masse mennesker løb rundt og råbte og skreg, og der var udrykningskøretøjer over det hele.

Et øjenvidne, som bt.dk har talt med, er fredag formiddag stadig dybt rystet over, hvad han så i nat fra svalegangen ud for sin lejlighed i Bøgeparken i Odense-bydelen Vollsmose.

Han vil gerne fortælle om, hvad han så, men han tør ikke stå frem med navn og billede af frygt for repressalier fra andre beboere i området.

- Jeg bor herude, og det vil jeg gerne blive ved med. Hvis jeg står frem, går der ikke ret lang tid, før de finder frem til én, og så ved man ikke, hvad de kan finde på. Vi er jo i mindretal herude," som han siger med tydelig hentydning til de mest uregerlige andengenerationsindvandrere.

Øjenvidnet står, mens bt.dk taler med ham, med en let hovedrysten og kigger på, at de udbrændte biler en efter en bliver løftet op af en kran for at blive kørt væk.

- Jeg vågnede ved, at der blev kørt med udrykning frem og tilbage her på Vollsmose Allé. Der var simpelthen blå blink og sirener overalt. Men pludselig var det som om, det var overstået på et øjeblik. Det var lige efter, jeg hørte skuddene. Politiet trak sig tilbage både den ene og den anden vej ud af området. Det ville jeg sgu’ også have gjort, siger øjenvidnet.

Mest rystet og nedslået er han over, hvor håbløst det virker, når lømlerne får lov at sætte dagsordenen i området.

- Det var underligt at se, at da brandbilerne kom, så kørte de bare lige igennem fra den ene side af Vollsmose Allé og ud i den anden. De stoppede slet ikke. Alene i rundkørslen ud for Bøgeparken, hvor de selv kørte igennem, stod fire biler i brand med meterhøje flammer. Men brandbilerne kørte bare lige forbi. Brandfolkene lod det hele brænde, for de turde ikke at stå ud. Det er trist, det skal være sådan, siger han.