Vidne bekræfter danskers død

Et knækket reb var skyld i, at den 31-årige danske bjergbestiger Michael Knakkergaard Jørgensen mistede livet på verdens femte højeste bjerg, Mount Makalu i Himalaya.

Ifølge Udenrigsministeriet skete ulykken et par hundrede meter under toppen på det 8.463 meter høje bjerg, da Michael Knakkergaard sammen med en gruppe andre bjergbestigere var på vej ned fra Mount Makalu.

Den danske bjergbestiger ledte den otte mand store ekspedition.

"Vi har modtaget en fax fra Michael Knakkergaards agent i Nepal, der bekræfter, at Michael Knakkergaard var udsat for en ulykke fredag eftermiddag. Ifølge den schweiziske bjergbestiger André Gorge, som var vidne til ulykken, knækkede det reb, der skulle holde Michael Knakkergaard. Det resulterede i, at han styrtede omkring 500 meter ned på den tibetanske side af Mount Makalu," oplyser afdelingschef i Udenrigsministeriets konsularkontor, Allan Sørensen.

Ifølge André Gorge havde Michael Knakkergaard ingen mulighed for at overleve styrtet. Liget af den danske bjergbestiger ligger efter den schweiziske bjergbestigers forklaring et sted, hvor det er umuligt at bjærge.