Video viser dansk krigsskib sejle ind i New Yorks havn

Danmark deltager sammen med USA i en skibsalliance, der skal øge »det kollektive forsvar af Atlanten og udvikle integration til fremtidige operationer«, oplyser Forsvaret.

 
Fregatten »Peter Willemoes« fra forsvaret er ankommet til New York, hvor den skal indgå i hangarskibsgruppen, USS Gerald R. Ford Carrier Group. Hangarskibsgruppen skal blandt andet træne luftforsvar, antiubådskrigsførelse og landsætningsoperationer. Video: Forsvaret. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske fregat »Peter Willemoes«, som 8. oktober satte kursen mod USA, er nu ankommet til New York.

Her skal fregatten og dens besætning deltage i den første indsættelse af den amerikanske hangarskibsgruppe USS Gerald Ford Carrier Group.

Hangarskibsgruppen består af en alliance af skibe fra USA, Canada, Danmark, Frankrig, Tyskland, Holland og Spanien, som skal indsættes i Atlanterhavet.

Sammen skal landene træne blandt andet luftforsvar, antiubådskrigsførelse, maritime operationer og landsætningsoperationer.

Det skal være med til at øge »det kollektive forsvar af Atlanten og udvikle integration til fremtidige operationer«, oplyser Forsvaret.

»Når Danmark bliver bedt om at stille en fregat til eskorteopgaver for en hangarskibsstyrke, så understreger det, at vi er kendt blandt allierede for en professionel og solid indsats,« lyder det i en pressemeddelelse fra eskadrechef og kommandør Dan B. Termansen.

Se den flotte video af fregatten »Peter Willemoes«, der i solnedgangens skær glider forbi Frihedsgudinden, øverst i artiklen.

Fregatten »Peter Willemoes« blev navngivet af daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen i juli 2010. Siden har skibet blandt andet været anvendt til patruljering i Østersøen og indsættelse i NATOs stående flådestyrke. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere