»Vi står over for et decideret ragnarok«

Den nuværende flygtningekrise er permanent og vil føre til et sammenbrud, mener Dansk Flygtningehjælps generalsekretær Andreas Kamm.

»Vi risikerer, at modsætningerne mellem flygtninge og migranter på den ene side og lokalbefolkningerne på den anden går helt skævt og eskalerer.« Fold sammen
Læs mere
Foto: Djordje Savic
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et historisk stort antal flygtninge og migranter søger mod Europa, hvor de politiske institutioner, der hidtil har håndteret flygtningestrømme, kollapser.

Fællesskabet i EU og de internationale konventioner er under stigende pres, og vi styrer derfor imod et større sammenbrud, mener Dansk Flygtningehjælps generalsekretær, Andreas Kamm ifølge Jyllands-Posten.

»Vi har en historisk ubalance mellem det kæmpehøje flygtningetal og migranter og så verdens kapacitet til at give dem beskyttelse og hjælp. Vi risikerer, at modsætningerne mellem flygtninge og migranter på den ene side og lokalbefolkningerne på den anden går helt skævt og eskalerer, og i mine øjne står vi over for et decideret ragnarok-scenarium,« siger han til avisen.

Andreas Kamm vurderer, at det nuværende flygtningepres er udtryk for en permanent udfordring, der ikke går væk, og anbefaler, at der udvikles helt nye redskaber, der kan håndtere og løse problemerne.

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) mener, at den nuværende situation er ekstraordinær, men mulig at løse, og afviser, at Danmark skal søge fælles løsninger på asylspørgsmålet i EU-regi, skriver Jyllands-Posten.

»I mine øjne står vi over for et decideret ragnarok-scenarium.«

Posted by Berlingske on 25. august 2015