Vi er nordiske mestre i e-handel

Mere end hver tredje dansker køber varer på nettet hver måned. Det gør os til de mest e-handlende mennesker i Norden, viser ny undersøgelse

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når danskerne går på indkøbstur sker det ofte med mus og tastatur. Mere end hver tredje af os køber varer på internettet hver måned, og det er langt flere end i de øvrige nordiske lande.

Det viser en ny undersøgelse af de nordiske borgeres internetvaner fra Posten Norden.

Til sammenligning handler hver fjerde nordmand hver måned på nettet, i Sverige er det 22 procent af befolkningen, og i Finland er det kun otte procent af befolkningen, der hver måned handler på nettet.

Samlet set er den nordiske e-handel og postordrehandel steget med 17 procent i 2009 til 63,5 mia. kroner - i Danmark med 14 procent til 17,3 mia. kroner.

Selv om vi oftest handler på nettet, smider vi ikke om os med penge. Undersøgelsen viser nemlig også, at hver norsk forbruger i 2009 i gennemsnit har e-handlet for 6784 kroner. Det er mest i Norden. Bagefter følger danskerne, der i gennemsnit har handlet for 5446 kroner, finnerne for 4445 kroner og svenskerne for 3954 kroner.

Tøj og hjemmeelektronik topper listen over de ting, nordiske forbrugere oftest lægger i den elektroniske indkøbskurv. 46 procent af de nordiske e-handlere har købt tøj på nettet, mens 39 procent har købt hjemmeelektronik.

/ritzau/