»Vi er blevet bedre til at råbe op«

Social- og sundhedsassistenterne indtog tirsdag eftermiddag Christiansborg Slotsplads med krav om »flere hænder« og »mere løn«. Eftermiddagens protester ventes at samle mange tusinde.

Social- og sundhedsassistenterne indledte som de første eftermiddagens demonstrationer på Christiansborg Slotsplads. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

De mange varslede demonstrationer i forbindelse med Folketingets åbning er i gang. Senere på eftermiddagen venter fagforbundene, at mobilisere flere tusinder til protester.

Udenfor Christiansborg var det social- og sundhedsassistenterne, der åbnede ballet, netop som de kongelige forlod Folketinget efter at have overværet Anders Fogh Rasmussens åbningstale.

»Vi er blevet bedre til at råbe op og har fået bedre sammenhold,« lød det kort efter demonstrationens start fra Annette Westergaard, der var kommet til Christiansborg fra Amager sammen med en flok kolleger.

Hun håber, at det - ligesom da der sidste gang blev demonstreret i foråret - vil lykkes at lokke politikerne ud og tale til forsamlingen.

Indtil videre venter social- og sundhedsassistenterne på, at de andre faggrupper får fri og slutter sig til demonstrationerne. Men allerede nu er en stor bus fra Jylland ankommet, og Annette Westergaard og hendes kolleger håber at kunne råbe politikerne op.

»Vi er her for at markere, at vi stadig er på banen,« siger hun.

Der er politiopbud omkring alle de varslede demonstrationer, som ud over tre steder i København tæller Odense, Århus, Aalborg, Kolding, Viborg, Sønderborg og Bornholm. Politiet understreger dog, at man venter fredelige demonstrationer over hele linjen.

Også betjentene selv er blandt de faggrupper, der senere på dagen vil demonstrere for højere løn. De må dog ikke bære uniform.