Vi drikker mindre og ryger det samme

Danskerne drikker ikke helt så meget mere. Forbruget af alkohol falder, men der tændes stadig mange cigaretter, viser seneste opgørelse.

Der bliver ikke drukket så meget mere i de små hjem. Forbruget af alkohol faldt sidste år, så hver eneste dansker over 14 år "kun" drak 10 liter ren alkohol. Det er næsten en halv liter mindre i forhold til 2005, hvor tallet der blev kørt 10,4 liter ned, viser den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik. Danskerne er til gengæld ikke begyndt at ryge mindre. I løbet af sidste år købte og inhalerede hver eneste indbygger over 14 år næsten 100 pakker cigaretter. 1924 smøger røg hver dansker i løbet af 2006, og det er samme tal som året før.

Danskerne holder lidt igen med både øl, vin og de stærkere sager. Der blev sidste år nedsvælget 25 millioner liter øl, hvilket er et fald på en million liter. Forbruget af vin var også en million liter mindre og endte på 20 millioner, og endelig faldt konsumeringen af spiritus og alkoholsodavand fra ni til otte millioner liter.

/ritzau/