Vi bruger flere penge på Pjevs og Piphans

Mens den økonomiske krise har raset, har vi gradvist brugt flere og flere penge på vores kæledyr.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kaare Smith
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Økonomisk krise eller ej. Kæledyrene skal ikke lide nogen nød.

Fra 2005 til i dag er forbruget af foder og tilbehør til vores kæledyr steget med 22 procent, mens udgifterne til dyrlæge og andre behandlinger er steget med 56 procent i samme periode. Det viser nye beregninger fra Danmarks Statistik ifølge Politiken.

- Finanskrisen har ikke ramt smådyrsområdet. De skal have det godt – uanset hvad. Der sker en kontinuerlig udvikling af behandlingsmulighederne, og de nye komplicerede behandlinger koster mere. Det vil folk gerne betale for, de er villige til at betale forholdsvis meget for at få deres kæledyr helbredt, siger Anders Høgh, der er formand for Praktiserende Dyrlægers Arbejdsgiverforeninger, til Politiken.

I dyrehandlerbranchen kan man heller ikke mærke noget til den økonomiske afmatning. Branchen er ifølge tal fra Nordeaanalyse den hurtigst voksende af alle med en omsætningsfremgang på godt 25 procent siden starten på finanskrisen.

- Ser man på billedet af den danske forbruger, ser jeg ikke noget mætningspunkt for branchen i de næste par år, siger cheføkonom i Nordea, Helge Pedersen, til Politiken.

- I kriseårene er der sket en substitution fra det materielle til det immaterielle. De danske forbrugere har sparet på budgettet, men har også kompenseret for fravalget af det materielle. Det er kommet dyreindustrien til gavn, vurderer Helge Pedersen.