»Vi bliver inde for børnenes skyld«

Familien Andersen i Taulou skal holde vinduerne lukkede på grund af giftudslip på Arla-fabrikken. For få år siden dirrede samme vinduer under eksplosionen i Seest.

E 20 Taulov-motorvejen mellem Kolding og Fredericia samt Østjyske Motorvej mellem Fredericia og Vejle er spærret i alle retninger, og det er uvist, hvornår de åbner igen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Luftalarmen tudede over Taulov i morges. Indbyggerne i den lille by i mellem Kolding og Fredericia er blevet rådet til at blive inden døre på grund af et giftudslip på den nærliggende Arla fabrik. 

For familien Andersen betyder det, at mor og far er blevet hjemme fra arbejde, og pigerne ikke skal i børnehave foreløbig i dag. 

- Selvfølgelig bliver man bekymret for, hvor stort omfanget er, fortæller Rikke Flindt Andersen over telefonen fra Taulov.

Hun blev vækket af en sms fra en veninde tidligt i morges, der advarede om, at Rikke Flindt Andersens vej til arbejde var blokeret. Hun kører nemlig hver morgen af E20-motorvejen forbi Arlas fabrik på sin vej til jobbet som sagsbehandler hos Fredericia Kommune. Motorvejen er i øjeblikket spærret efter giftudslippet omkring fabrikken. Familien skyndte sig at tænde for fjernsynet for mere information, og senere lød luftalarmen over byen. De var ikke i tvivl om, at de skulle blive indendørs.

- Hvis vi ikke havde haft pigerne, havde det måske været anderledes. Men her skal man passe på andre end kun os selv. Det er ikke sådan, at vi er bange, men nu afventer vi, hvad specialisterne melder ud, siger Rikke Flindt Andersen om beredskabsstyrelsens eksperter, der netop nu vurderer faren i området. 

Fyrværkeriulykken i Seest

Det er ikke første gang familien Andersen er ude for, at større ulykker rammer området. Rikke Flindt Andersen fortæller, at ruderne dirrede for snart seks år siden, under den store fyrværkeriulykke i Koldingforstaden Seest . 

Den gang blev sammenlagt 760 husstande med omkring 2000 mennesker evakueret fra deres huse, og de samlede erstatninger for skader blev af Kolding Kommune vurderet til 750 millioner kroner.

- Ja, der sker da lidt her omkring, konstaterer Rikke Flindt Andersen tørt.