Vi betaler for TV, vi ikke længere ser

Danskerne er blevet meget glade for at se film og serier på nettet, men vi glemmer at skrue ned for TV-pakken, så den passer til vores forbrug.

Streamningtjenesterne er blevet så stærke og udbredte, at indhold nu produceres med henblik på at blive streamet. House of Cards er en såkaldt "Netflix-original".Parret Frank & Claire Underwood er indbegrebet af politisk kynisme. Til højre i billedet ses hans stabschef, Doug Stamper, der er lige så nådesløs som Frank. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Over 90 procent af os betaler for mere TV end vi har brug for. Streaming har i stigende grad overtages vores seer-vaner, men vi glemmer at afbestille TV-pakkerne. Det viser en undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, som i dag lancerer en portal, hvor du kan få overblik over om din udgift til tv egentlig svarer til dig reelle forbrug og behov.

Se mere på Forbrug.dk

Streamning -  både de mange gratis muligheder og betalingstjeneser som Netflix og HBO - har gjort et indhug i vores forbrug af det traditionelle fjernsyns-tilbud. 37 procent svarer i Forbrugerstyrelsens undersøgelse at de ser mindre TV efter de er begyndt at streame.

I alt 2.573 danske husstande er blevet spurgt om deres seervaner i undersøgelsen, og af dem svarer 57 procent, at de streamer film og tv enten gratis, gennem abonnement, som video on demand eller som pay-per-view, skriver Forbrugerstyrelsen. Halvdelen har øget deres streamingforbrug inden for det seneste år.

Men de færreste har ændret på deres TV-pakke. 38 procent har tænkt over at gøre det, selvom det ikke er blevet til noget. 13 procent er skiftet til en billigere pakke og 4 procent har helt sagt TV-pakken op.

»Forbrugerne skyder sig selv i foden ved at holde fast i et produkt, de ikke har brug for, og ved at mindske incitamentet hos selskaberne til at kæmpe benhårdt om deres gunst,« siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing, ifølge en pressemeddelelse fra Forbrugerstyrelsen.