Vestegnen til krisemøde efter foruroligende smittestigning

Sundheds- og Ældreminister Magnus Heunicke (S), indkalder vestegnskommunerne til møde i dag for at komme til bunds i den meget høje smitte i kommunerne omkring København.

Sundheds- og Ældreminister Magnus Heunicke (S) har indkaldt i vestegnskommunerne til et møde i dag, hvor den høje smitte i kommunerne skal drøftes. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det går den helt forkerte vej for Københavns vestegn, der nu er det område i Danmark, hvor coronavirussen spreder sig hurtigst. Det skriver TV 2 Lorry.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) skrider nu ind og indkalder vestegnens kommuner til krisemøde mandag for at drøfte, hvordan smittespredningen kommes til livs i kommunerne.

»Zoomer vi ind på, hvor vi ser specielt bekymrende situationer, så er det i kommunerne på den københavnske vestegn, vi ser de højeste tal,« sagde ministeren ved et pressemøde lørdag.

Mandag morgen er det Albertslund, der ligger øverst på listen over kommuner med højest incidens (antal smittede pr. 100.000 indbyggere). Alle ti kommuner med højest incidens er på Sjælland, og ni af dem er københavnerkommuner.

Albertslund har en incidens på 491,4, derefter kommer Høje-Taastrup med 462 og Ishøj med 354,3.

Det er i stor stil de unge, der er smittede med coronavirussen, og det forholder sig ikke anderledes med Vestegnens kommuner.

Fordelt over de ti kommuner med højest incidens er størstedelen af de smittede mellem ti og 19 år. Den aldersgruppe rummer 1.201 smittetilfælde ifølge Statens Serum Institut.

Lørdag meddelte Københavns Vestegns Politi, at de ville »skrue bissen på« og være bevæbnet med bødeblokken i større stil, end de hidtil har været.

»Når der fra politisk hold bliver skruet op for restriktionerne, så skruer vi også tilsvarende op for vores indsats. Vi er markant mere til stede, vi er markant mere opmærksomme, og vi må også erkende, at vi udstikker bøder, for borgerne må nu vide, hvad det her går ud på. Men det gør de generelt set også, det er det positive i denne sag,« sagde vicepolitiinspektør i Københavns Vestegns Politi Brian Toftemann til Berlingske lørdag.

Over for TV 2 Lorry vurderer professor i virologi ved Københavns Universitet Allan Randrup Thomsen, at den stærkt stigende smitte på Vestegnen kan skyldes boligforholdene i de mere trange boligbyggerier i området.