Vestegnen kalder Holte: Kender du mine udfordringer?

Borgmesteren i Høje-Taastrup vil efter en artikel i Berlingske invitere borgmesteren i Rudersdal Kommune på en fælles studietur for at blive klogere på udfordringerne med flygtninge.

Borgmester i Rudersdal kommune, Jens Ive (V), og borgmester i Høje-Taastrup kommune, Michael Ziegler (K). Foto: Scanpix. Fold sammen
Læs mere

»Kender du mine udfordringer?«

Sådan lyder spørgsmålet i et brev fra Høje-Taastrup Kommunes borgmester Michael Ziegler (K) til borgmesteren i Rudersdal Kommune, Jens Ive (V).

Han har postet brevet på Facebook, efter at Berlingske i dag kunne beskrive, hvordan Jens Ive efterlyser, at kommunerne på bl.a. Københavns vestegn også tager imod nogle af de mange flygtninge med midlertidig opholdstilladelse, som skal i treårige kommunale integrationsforløb.

Michael Ziegelers kommune og tre andre kommuner på Vestegnen samt Københavns Kommune er såkaldte nulkommuner og skal derfor ikke huse flygtninge i integrationsforløb.

Rudersdal står ifølge Jens Ive til at skulle huse over 70 sådanne flygtninge.

»Debatten om fordeling af flygtninge risikerer hurtigt at blive en skyttegravskrig mellem borgmestre, der siger at de andre må tage nogle flere,« skriver Michael Ziegler og oplyser, at næsten hver femte borger i hans kommune er fra tredjeverdenslande eller efterkommere.

Michael Ziegler opfordrer derfor Jens Ive til at komme til Høje-Taastrup for at blive klogere på, hvilke udfordringer vestegnskommunen står overfor. Michael Zielger vil være med turen, hvor de to borgmestre også skal besøge Rudersdal.

»Skulle vi ikke prøve at blive klogere på hinandens udfordringer, inden vi peger fingre og siger, du må tage nogle flere,« skriver borgmesteren fra Høje-Taastrup.