Vestegnen forbliver rød med konservative pletter: De fleste borgmestre kan fortsætte

Socialdemokratiet står stadig stærkt i kommunerne vest for København. Nattens valgresultater viser en fortsat rød vestegn med borgerligt islæt i Høje-Taastrup og Vallensbæk kommune.

På vestegnen har Socialdemokratiet endnu engang fået et flot kommunalvalg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Socialdemokratiet har endnu engang fået et flot valg på Københavns vestegn. Således gentager billedet sig fra seneste kommunalvalg i 2013, så kommunerne vest for København forbliver stort set røde.

I de fleste vestegnskommuner fortsætter den siddende borgmester, mens det i flere kommuner endnu ikke er afgjort, hvem der skal være borgmester.

Således vides det endnu ikke, hvem der bliver borgmester i Hvidovre og Glostrup kommune. Det ser dog ud til, at de to kommuner beholder de nuværende borgmestre.

Sådan ser det dog ikke ud i de øvrige kommuner på vestegnen, hvor det er henholdsvis borgmestre fra Socialdemokratiet og De Konservative, der får lov at fortsætte deres hverv. I Rødovre har Socialdemokratiet fået en fremgang fra ni mandater i 2013 til nu 11 mandater. Her bliver Erik Nielsen siddende som borgmester. Dansk Folkeparti går tilbage fra tre mandater til et enkelt mandat.

Også i Ballerup Kommune kan Socialdemokratiet fejre et godt kommunalvalg. Partiet har fået en fremgang fra 14 mandater i 2013 til nu 16 mandater. Omvendt går Venstre tilbage fra fem til tre mandater. Her bliver borgmester Jesper Würtzen siddende som borgmester.

I Herlev, Brøndby og Ishøj kommuner bliver der heller ikke lavet om på tingene. Det er henholdsvis Thomas Gyldal Petersen, Kent Max Magelund og Ole Bjørstorp – alle fra Socialdemokratiet – der fortsætter som borgmestre.

Det samme gør sig gældende i Albertslund Kommune, hvor borgmester Steen Christiansen kan blive siddende i borgmesterstolen. Her får Alternativet desuden et enkelt mandat.

»Jeg er vanvittigt tilfreds. Det er fedt. Vi er glade,« siger Kenni Flink,« der er spidskandidat for Alternativet i Albertslund, til TV 2 Lorry.

I Gladsaxe Kommune fortsætter Trine Græse fra Socialdemokratiet.

Anderledes ser det ud i Høje-Taastrup Kommune, hvor kommunekortet får en grøn plet i form af de Konservatives Michael Ziegler, der kan fortsætte som borgmester, hvilket han har været siden 2006. Her går De Konservative frem fra ni mandater i 2013 til nu 12 mandater, mens Socialdemokratiet taber to mandater.

»Det er meget mere, end jeg turde håbe på,« siger Michael Ziegler til TV 2 Lorry.

Også i Vallensbæk Kommune kan den siddende borgmester, de Konservatives Henrik Rasmussen, blive siddende. Her går Venstre et mandag tilbage, mens Socialdemokratiet går frem med to mandater.