Vestegnen forbliver rød med konservative pletter: De fleste borgmestre kan fortsætte

Socialdemokratiet står stadig stærkt i kommunerne vest for København. Nattens valgresultater viser en fortsat rød vestegn med borgerligt islæt i Høje-Taastrup og Vallensbæk kommune.

På vestegnen har Socialdemokratiet endnu engang fået et flot kommunalvalg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokratiet har endnu engang fået et flot valg på Københavns vestegn. Således gentager billedet sig fra seneste kommunalvalg i 2013, så kommunerne vest for København forbliver stort set røde.

I de fleste vestegnskommuner fortsætter den siddende borgmester, mens det i flere kommuner endnu ikke er afgjort, hvem der skal være borgmester.

Således vides det endnu ikke, hvem der bliver borgmester i Hvidovre og Glostrup kommune. Det ser dog ud til, at de to kommuner beholder de nuværende borgmestre.

Sådan ser det dog ikke ud i de øvrige kommuner på vestegnen, hvor det er henholdsvis borgmestre fra Socialdemokratiet og De Konservative, der får lov at fortsætte deres hverv. I Rødovre har Socialdemokratiet fået en fremgang fra ni mandater i 2013 til nu 11 mandater. Her bliver Erik Nielsen siddende som borgmester. Dansk Folkeparti går tilbage fra tre mandater til et enkelt mandat.

Også i Ballerup Kommune kan Socialdemokratiet fejre et godt kommunalvalg. Partiet har fået en fremgang fra 14 mandater i 2013 til nu 16 mandater. Omvendt går Venstre tilbage fra fem til tre mandater. Her bliver borgmester Jesper Würtzen siddende som borgmester.

I Herlev, Brøndby og Ishøj kommuner bliver der heller ikke lavet om på tingene. Det er henholdsvis Thomas Gyldal Petersen, Kent Max Magelund og Ole Bjørstorp – alle fra Socialdemokratiet – der fortsætter som borgmestre.

Det samme gør sig gældende i Albertslund Kommune, hvor borgmester Steen Christiansen kan blive siddende i borgmesterstolen. Her får Alternativet desuden et enkelt mandat.

»Jeg er vanvittigt tilfreds. Det er fedt. Vi er glade,« siger Kenni Flink,« der er spidskandidat for Alternativet i Albertslund, til TV 2 Lorry.

I Gladsaxe Kommune fortsætter Trine Græse fra Socialdemokratiet.

Anderledes ser det ud i Høje-Taastrup Kommune, hvor kommunekortet får en grøn plet i form af de Konservatives Michael Ziegler, der kan fortsætte som borgmester, hvilket han har været siden 2006. Her går De Konservative frem fra ni mandater i 2013 til nu 12 mandater, mens Socialdemokratiet taber to mandater.

»Det er meget mere, end jeg turde håbe på,« siger Michael Ziegler til TV 2 Lorry.

Også i Vallensbæk Kommune kan den siddende borgmester, de Konservatives Henrik Rasmussen, blive siddende. Her går Venstre et mandag tilbage, mens Socialdemokratiet går frem med to mandater.