Vestager pipper gådefuldt om hvid røg fra sort tårn

De Radikales Margrethe Vestager fabulerer på Twitter om hvid røg - ligesom når en ny pave vælges i Vatikanstaten - angiveligt fra de mørklagte regeringsforhandlinger.

Vetagers billede på Twitter. Her det hvide tårn (Danhostel) med sort røg i baggrunden fra branden i KB-hallen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Margrethe Vestager
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ingen kommentarer er som oftest kommentaren, når de Radikales Margrethe Vestager de seneste mange dage er blevet spurgt, hvordan forhandlingerne om et regeringsgrundlag skrider frem. 

Men nu kommer Vestager med kryptiske pip om hvid røg og sorte tårne.

Læs også:  Skæbnedag for Helle Thornings nye regering

På sin profil på Twitter har den politiske leder taget et billede af den sorte røg fra branden i K.B. Hallen, som har lagt sig som en sort dyne ind over dele af København. I forgrunden ser man en hvid, høj bygning, og det har åbenbart sat tankerne i gang hos Margrethe Vestager: 

- Sort røg, hvidt tårn. Langt til hvid røg, sort tårn, skriver hun gådefuldt på sin profil, og det bliver af Twitter-folket set som et hint om de igangværende regeringsforhandlingerne.

Det sorte tårn og den hvide røg

For som det nu har været vist i tv i dagevis, sidder Margrethe Vestager sammen med S-formand Helle Thorning-Schmidt og SF-leder Villy Søvndal og forhandler regeringsgrundlag på Hotel Crowne Plaza på Amager – en høj sort bygning. Et sort tårn, om man vil. 

Og som det er kutyme i Vatikanstaten, når paven er død, og en ny skal vælges, så får katolikkerne først vished om deres nye religiøse leder, når der stiger hvid røg op fra Det Sixtinske Kapel, hvor kardinaler sidder indespærret i dagevis, uden kontakt til omverden, for at vælge en ny pave.

Margrethe Vestager vil ikke uddybe, hvordan hendes haiku-lignende kommentar helt præcist skal tolkes. På de sociale medier bliver teksten udlagt som om, forhandlingerne trækker i langdrag. 

- Tvivlsom poesi, men budskabet er vist ikke godt, skriver en tweeter. 

Forhandlingerne mellem S, SF og de Radikale fortsætter på tolvte dag i det sorte tårn på Amager.