Verdenspremiere: København får trafiktavler til cyklister

Fem trafiktavler i Københavns kommune skal guide cyklisterne til mindre trængsel

Fem trafiktavler i Københavns kommune skal guide cyklisterne til mindre trængsel Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund

Vejarbejde, events, afstande til destinationer og sikkerhedstips. Det er blot nogle af de informationer som fem nye trafiktavler vil give cyklisterne i landets hovedstad, skriver DR.

Projektet er et innovationsprojekt, hvor hovedstadens cyklister, som de første i verden, kan få forslag om alternative ruter med mindre trængsel, når de kører på de tohjulede.

»Der er behov for bedre fremkommelighed for det stigende antal cyklister, som desværre mange steder må kæmpe om pladsen på cykelstien,« siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell til DR P4 København, og fortsætter:

»Med de nye informationstavler giver vi cyklisterne mulighed for at vælge den mindst trafikerede rute gennem byen,« siger han til DR P4 København.

Der er faktisk et behov, for de nye tavler. Det mener Niels Agerholm, der er trafikforsker ved Aalborg Universitet.

»Det gør en forskel. Hvis der er hul igennem et sted, så kan sådan en tavle godt få folk til at ændre retning,« siger han til DR P4 København.

»Og vi må jo sige, at med den mængde cyklister, der er kommet i København, så har vi et trængselsproblem,« siger Niels Agerholm til DR P4 København.

Informationstavlerne har i alt kostet 4,2 mio. kr. at udvikle og producere, og er finansieret af EU-midler.